PDF Icon  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΗΓΑΣΟΣ

katalog 1Εισαγωγικό σημείωμα
Τα Φροντιστήρια Πανελλαδικών Εξετάσεων ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκαν το 1984 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και εδρεύουν στα Βόρεια προάστια επί της οδού Θέμιδος 1 στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού στο Μαρούσι.
Απευθύνονται σε μαθητές που φοιτούν σε Γενικό Λύκειο Θετικής, Θεωρητικής, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σε μαθητές της Α΄ Λυκείου με το νέο σύστημα, σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και σε μαθητές των ΕΠΑΛ. Επίσης λειτουργούν τμήματα για Σχέδιο Γραμμικό, Ελεύθερο και Αρχιτεκτονικό.
Στα Φροντιστήρια μας διδάσκουν καθηγητές με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, παιδαγωγική πειθώ, συγγραφική δραστηριότητα και πολυετή διδασκαλία πάνω στην ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
• Η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αρχίζει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γ΄ Γυμνασίου, μιας κρίσιμης τάξης που πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς γνωστικά κενά.
• Α' Λυκείου, η πιο κρίσιμη τάξη όπου ο κάθε μαθητής πρέπει να βάλει τους δικούς του στόχους και τελειώνοντας την τάξη αυτή να έχει εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προαγωγής.
• Μετά το τέλος της Γ΄ Γυμνασίου ο κάθε μαθητής βρίσκεται στη τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Γι’ αυτό τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ ακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Σπουδών τριετούς διάρκειας για τους μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου που ξεκινάει μετά το πέρας της Γ΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αυτό περιέχει θερινά και χειμερινά μαθήματα.
• Θερινά τμήματα: Αρχίζουν μαθήματα αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων του Ιουνίου και διαρκούν πέντε εβδομάδες και απευθύνονται σε μαθητές που θα εισαχθούν στην Α΄, Β΄ ή Γ΄ Λυκείου.
• Χειμερινά τμήματα: Αρχίζουν από την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου και λειτουργούν μέχρι και τις εξετάσεις.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Ο στόχος των καθηγητών του Φροντιστηρίου είναι
όλοι οι μαθητές μας να γίνουν Φοιτητές σε Σχολή πρώτης προτίμησης

ΤΜΗΜΑΤΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥcollege 1
Διδάσκονται: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Έκθεση. Η διάρθρωση των τμημάτων γίνεται με βάση τις δυνατότητες που έχει ο κάθε μαθητής. Στόχος μας είναι τελειώνοντας οι μαθητές μας την Α΄ Λυκείου να είναι άριστοι χωρίς κενά με στόχους επιστημονικούς για το μέλλον τους και παράλληλα να εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό προαγωγής.
ΤΜΗΜΑΤΑ Β' ΚΑΙ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ
• Τα τμήματα είναι χωρισμένα ανά κατεύθυνση και απαρτίζονται από μαθητές ίδιου επιπέδου
• Λειτουργούν ειδικά τμήματα Υποψηφίων για τις Ιατρικές Σχολές
Κύριος στόχος είναι η τέλεια εμπέδωση της ύλης ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να ανταποκριθούν στα απαιτητικά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ
• Διδάσκεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Σχέδιο, Ελεύθερο και Γραμμικό για υποψήφιους Αρχιτεκτονικής, Καλών Τεχνών, Καλλιτεχνικών Σπουδών. Οι διδάσκοντες καθηγητές είναι πτυχιούχοι των Καλών Τεχνών για το Ελεύθερο Σχέδιο και Αρχιτέκτονες για το Γραμμικό.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Διδάσκονται τα Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΑ.Λ.
Διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και τα μαθήματα ειδικότητας.

 

A. Μερικά σημεία για την εκπαιδευτική διαδικασία
Η Εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται στους εξής άξονες:
• Ομοιογενή τμήματα, συνεχή διαγωνίσματα, ημερίδες μαθημάτων, διαρκής αξιολόγηση των μαθητών.
• Επιπλέον προώθηση των μαθητών που έχουν ιδιαίτερη έφεση σε κάποιον επιστημονικό τομέα.
• Εξατομικευμένο πρόγραμμα βοήθειας για τους μαθητές που έχουν ιδιαίτερα κενά προηγούμενων τάξεων.
• Λειτουργεί αποκλειστική αίθουσα μελέτης η οποία γίνεται με τη συνεχή επίβλεψη καθηγητή για την οργάνωση του διαβάσματος και την επίλυση των αποριών του μαθητή.
• Συνεχής προσωπική ενημέρωση των γονέων των μαθητών για την πρόοδο των παιδιών τους και μεθόδευση επίλυσης των όποιων προβλημάτων.
• Επιστημονικά σεμινάρια, διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, ώστε οι μαθητές να βάζουν ξεκάθαρους στόχους για το μέλλον τους.
• Ενημέρωση και καθοδήγηση μαθητών και γονέων, για να είναι το διάβασμα αποτελεσματικό.
• Οι καθηγητές μας διακρίνονται για την επιστημονική κατάρτιση, την παιδαγωγική πειθώ και το συγγραφικό τους έργο.
• Τα βιβλία και οι σημειώσεις του φροντιστηρίου παρέχονται δωρεάν.
• Η διδασκαλία διεξάγεται σε κλιματιζόμενες αίθουσες.

 

Β. ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣfinal exam
Το Φροντιστήριο οργανώνει τακτικά Κυριακάτικα Διαγωνίσματα σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ειδικότερα οργανώνονται δύο κύκλοι Κυριακάτικων διαγωνισμάτων ( 10 Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου ο Α΄ Κύκλος, 25 Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου ο Β΄ Κύκλος). Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τουλάχιστον δύο Διαγωνίσματα σε κάθε μάθημα, ανάλογα βέβαια με τον συνολικό αριθμό μαθημάτων του προγράμματός τους. Τα διαγωνίσματα διεξάγονται σχεδόν κάθε Κυριακή και είναι τρίωρα (10.30–13.30). Στο πρόγραμμα προβλέπονται και κάποια κενά για παιδαγωγικούς λόγους, ιδιαίτερα όταν οι Κυριακές συνδυάζονται με κάποιες επίσημες αργίες (π.χ. Εθνικές Εορτές, Απόκριες κ.ά.).
Στις διακοπές των Χριστουγέννων διεξάγονται (κατά τις εργάσιμες μέρες) Επαναληπτικά Διαγωνίσματα σε κάθε μάθημα εφ’ όλης της ύλης που έχει μέχρι τότε διδαχθεί, ενώ την εβδομάδα μετά το Πάσχα (Τετάρτη – Κυριακή) διεξάγονται τελικά Διαγωνίσματα Προσομοίωσης σε κάθε μάθημα εφ’ όλης της εξεταστέας ύλης. Τρίωρα επαναληπτικά Διαγωνίσματα διεξάγονται επίσης την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου εφ’ όλης της ύλης που διδάχτηκε κατά τη θερινή περίοδο. Συγχρόνως διεξάγονται και Διαγνωστικά Κριτήρια Αξιολόγησης για τους μαθητές όλων των τάξεων που εγγράφονται τον Σεπτέμβριο προκειμένου να καταρτισθούν ορθολογικότερα τα Τμήματα του Φροντιστηρίου. Με τον τρόπο αυτόν κάθε μαθητής γράφει περίπου είκοσι επτά (27) διαγωνίσματα κατά την διάρκεια του Σχολικού έτους.
Τα τρίωρα αυτά διαγωνίσματα – Κυριακάτικα και Επαναληπτικά – αποτελούν την κορύφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αποτελούν ισχυρό κίνητρο για επανάληψη, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλουν στον κάθε μαθητή τη συνέπεια σε συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες. Παράλληλα, αποτελούν μια εξαιρετική άσκηση προσομοίωσης σε συνθήκες, κατά το δυνατόν, Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι μαθητές ασκούνται στην τρίωρη επαναληπτική εξέταση μαθαίνοντας παράλληλα να χειρίζονται σωστά και ορθολογικά το χρόνο τους κατά την απάντηση των θεμάτων. Κατέχουν, συνεπώς, τα Διαγωνίσματα κορυφαία θέση στο συνολικό εκπαιδευτικό έργο του Φροντιστηρίου.
Η πολλαπλή σημασία των Διαγωνισμάτων καθιστά τη συμμετοχή σε αυτά υποχρεωτική. Όλοι οι μαθητές οφείλουν να συμμετάσχουν στα Διαγωνίσματα προκειμένου να αξιολογήσουν το επίπεδο αφομοίωσης της ύλης που διδάχτηκε, καθώς τα θέματα των Διαγωνισμάτων ακολουθούν την κλιμάκωση του βαθμού δυσκολίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εξάλλου τα Διαγωνίσματα παρέχουν και στους καθηγητές τη δυνατότητα αξιολόγησης του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου. Σε περίπτωση απουσίας – για λόγους ανωτέρας βίας – ενός μαθητή από κάποιο διαγώνισμα ενημερώνονται οι γονείς και κηδεμόνες. Ο μαθητής οφείλει να γράψει το διαγώνισμα είτε στο φροντιστήριο μέσα στην αμέσως επόμενη εβδομάδα, είτε στο σπίτι του.

 

Γ. Υποχρεώσεις μαθητών
clipart students• Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματα χωρίς απουσίες. Σε περίπτωση απουσίας τους πρέπει να ενημερώνεται η γραμματεία του φροντιστηρίου από τους γονείς εγκαίρως.
• Η έναρξη των μαθημάτων είναι καθορισμένη και ο κάθε μαθητής οφείλει να βρίσκεται τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη στο χώρο του φροντιστηρίου.
• Ο κάθε μαθητής οφείλει να έρχεται διαβασμένος, να σέβεται τους καθηγητές του και τους συμμαθητές του, έτσι ώστε να αναπτύσσεται σεβασμός και άμιλλα στο χώρο του φροντιστηρίου.
• Τα διαγωνίσματα γίνονται τις Κυριακές το πρωί 10:30 έως 13:30. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική.

• Ο μαθητής οφείλει να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φροντιστηρίου που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των πνευματικών ανησυχιών και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μαθητών και καθηγητών.
• Για οποιαδήποτε αδυναμία κατανόησης κάποιας επιστημονικής περιοχής πρέπει να απευθύνεται στο διδάσκοντα καθηγητή.
• Για οποιοδήποτε παράπονο μπορείτε να απευθύνεστε απευθείας στον αντίστοιχο υπεύθυνο σπουδών ή στο Διευθυντή του φροντιστηρίου.
-
Δ. Υποχρεώσεις γονέωνclipart parents
• Να έρχονται σε επαφή με τη Διεύθυνση του φροντιστηρίου όταν προσκαλούνται (συγκεντρώσεις γονέων ή κατ’ ιδίαν συναντήσεις).
• Να είναι κοντά στα παιδιά και να παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξή τους, με σωστή και κυρίως υπεύθυνη καθοδήγηση.
• Σε τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνουν τη Διεύθυνση του φροντιστηρίου για την εξέλιξη που έχει το παιδί τους στο σχολείο και τον τρόπο του διαβάσματός του στο σπίτι.
Στόχος του φροντιστηρίου μας είναι η τακτική και συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας.
• Να ενημερώνουν τη Διεύθυνση για οποιοδήποτε παράπονο έχει εκφράσει το παιδί τους και έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του φροντιστηρίου μας.
• Να τακτοποιούν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το φροντιστήριο το αργότερο μέχρι τις 10 κάθε μήνα.