Από το σχολικό έτος 2021-2022 πρόκειται να λειτουργήσουν Πρότυπα Σχολεία στις 10 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αντίστοιχα Πειραματικά σχολεία και στις 13.

Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες.

Στα Φροντιστήρια "Πήγασος" δημιουργήσαμε ειδικά τμήματα με στόχο την υπεύθυνη προετοιμασία μαθητών Ε΄Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε Πρότυπα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από εξειδικευμένους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με την πολύχρονη εμπειρία και τη συστηματική προσήλωση στις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης, τα τμήματα προετοιμασίας χαρακτηρίζονται από:

 

  • Άρτια Οργάνωση
  • Πλούσιο Υλικό
  • Προσομοιωτικά Διαγωνίσματα

 

 Προγράμματα Σπουδών

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Σπουδών  Ε΄ Δημοτικού

Έναρξη 1η  Οκτωβρίου

Μαθηματικά

1 ώρα

Γλώσσα

1 ώρα

 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Σπουδών  Στ΄ Δημοτικού

Οκτώβριο  - Μάρτιο

 Απρίλιο – εξετάσεις

Μαθηματικά

1,5 ώρα

Μαθηματικά

2 ώρες

Γλώσσα

1,5 ώρα

Γλώσσα

2 ώρες

 

Οι μαθητές μας για να μπορέσουν να εξοικειωθούν με το πνεύμα και τις δυσκολίες των εξετάσεων:

 

1) Κάθε εβδομάδα διδάσκονται και συμπληρώνουν φύλλα εργασίας στο πνεύμα των εξετάσεων.

2) Κάθε μήνα, μέχρι το Μάρτιο, γράφουν δύο διαγωνίσματα τον μήνα (ένα στην γλώσσα και ένα στα μαθηματικά).

3) Από τον Απρίλιο έως τις εξετάσεις γράφουν, σε κάθε μάθημα, από ένα διαγώνισμα εξομοίωσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε στα τηλ 2108053315 - 2108022751 και με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.