Ευρετήριο Άρθρου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

10-12/06/2016: Νέμεοι Αγώνες! Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στα Νέμεα 2016. ΠΡΟΣΟΧΗ: εγγραφές μέχρι τέλος Απριλίου!.

05/10/2014: Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αμφιθέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου Αθηνών.

26/09/2014: Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ και φέτος παρόντα στη βραδυά του Ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

01/12/2013: Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για το Νέο Λύκειο, στον κινηματογράφο "ΔΙΑΝΑ"

27/09/2013: Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ παρόντα στη βραδυά του Ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

13/05/2012: Σχολή Γονέων - Διάλεξη

03/05/2012: Απονομή βεβαιώσεων σεμιναρίου Α΄Λυκείου

25/04/2012: Το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και η αναβίωση των Νέμεων αγώνων - ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Αθηνών


Νέμεα 2016: 10-12 Ιουνίου

Ενθύμηση προς όλους τους φίλους 10 -12 Ιουνίου είναι η αναβίωση των Νέμεων αγώνων.

Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε πρέπει να κάνετε εγγραφή (είναι δωρεάν) στον ιστότοπο του συλλόγου "ΣΑΝΑ" www.nemeangames.org ή κάνοντας κλικ στο banner "NEMEOI ΑΓΩΝΕΣ" στη στήλη δεξιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι εγγραφές κλείνουν τέλη Απριλίου.

Ο Κωνσταντίνος μόλις 40 ημερών ίσως ο πιο μικρός θεατής στα Νέμεα 2012, στα ΝΕΜΕΑ 2016 ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και σας καλεί να είμαστε όλοι μαζί στους αγώνες!

 

 


Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργανώνουν τα Φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, από τις 11:30 ως τις 14:00, τα Φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Αμφιθέατρο του "ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ", Κηφισίας 219, Μαρούσι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!
Πρόγραμμα Ημερίδας

11:35 Επαγγέλματα και αγορά εργασίας
11:50 Νέο Λύκειο - Ομάδες προσανατολισμού
12:15 Παρουσίαση 1ου και 2ου Επιστημονικού πεδίου
12:30 Διάλλειμα
12:45 Παρουσίαση 3ου, 4ου και 5ου Επιστημονικού πεδίου
13:20 Χτίστε ένα δυνατό βιογραφικό στην αγορά εργασίας
13:30 Ερωτήσεις - απαντήσεις

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ημερίδα [pdf]

 

 


Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ και φέτος παρόντα στη βραδυά του Ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, να μάθει περισσότερα για το έργο και την προσφορά τους, αλλά και να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους.

Με σύνθημα "Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού!" η φετινή βραδιά διοργανώνεται την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, από 18:00 ως τα μεσάνυχτα, σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, που πέρυσι πλημμύρισε με κόσμο, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του και να καλωσορίσει τους φίλους της επιστήμης και όχι μόνο!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, καθηγητές και μαθητές από τα Φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ επισκέφθηκαν το Δημόκριτο για να γνωρίσουν τους Ερευνητές και το έργο τους και να συζητήσουν για τις προοπτικές μετά το Λύκειο. Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με τον Δρ. Χρήστο Τσαμπάρη, διακεκριμένο Ερευνητή στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και συνεργάτη των Φροντιστηρίων μας, ο οποίος ήταν εκεί με το Εργαστήριο ραδιενέργειας θαλάσσιου περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας στο κοινό το σύστημα ΚΑΤΕΡΙΝΑ και τον μετρητή αχτίνων γ.

Περισσότερα για τη βραδυά του Ερευνητή.

 


 

Ημερίδα για το Νέο Λύκειο διοργανώνουν τα Φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από την ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

 


 

Τα φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ παρόντα στη βραδυά του Ερευνητή 2013 στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος») από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα, παράλληλα με άλλα ακαδημαϊκά κέντρα και σε περίπου 300 άλλες πόλεις της Ευρώπης. Περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων, που έδωσαν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τους ερευνητές και να γνωρίσει το επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά τους.

Καθηγητές και μαθητές από τα Φροντιστήρια ΠΗΓΑΣΟΣ επισκέφθηκαν το Δημόκριτο για να γνωρίσουν τους Ερευνητές και το έργο τους και να συζητήσουν για τις προοπτικές μετά το Λύκειο. Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με τον Δρ. Χρήστο Τσαμπάρη, διακεκριμένο Ερευνητή στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και συνεργάτη των Φροντιστηρίων μας, ο οποίος ήταν εκεί με το Εργαστήριο ραδιενέργειας θαλάσσιου περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας στο κοινό το σύστημα ΚΑΤΕΡΙΝΑ και τον μετρητή αχτίνων γ.

Περισσότερα για τη βραδυά του Ερευνητή.

 

 


 

Σχολή Γονέων - Διάλεξη

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στο χώρο των Φροντιστηρίων ΠΗΓΑΣΟΣ έγινε διάλεξη με θέμα:

«Το άγχος των εξετάσεων: Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς»

από τη συνεργάτιδα των Φροντιστηρίων μας Ψυχολόγο κα Μαρία Καλαϊτζόγλου.

Η επιτυχία ήταν μεγάλη και οι γονείς που την παρακολούθησαν έμαθαν ποιες μεθόδους μπορούν να επιστρατεύσουν, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να μειώσουν το άγχος το δικό τους και των παιδιών που αυτές τις μέρες κορυφώνεται.

Οι γονείς μετά το τέλος της διάλεξης, αφού μας ευχαρίστησαν, εξέφρασαν την επιθυμία να καθιερωθούν σε μηνιαία βάση διαλέξεις με ανάλογα θέματα.

 


 

Απονομή βεβαιώσεων σεμιναρίου Α΄Λυκείου

Στις 3 Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη, στο χώρο του Φροντιστηρίου μας, ολοκληρώθηκαν τα σεμιναριακά μαθήματα που παρακολούθησαν παιδιά της Α΄ Λυκείου με θέμα:

«Εισαγωγή στα μυστικά της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας».

Εισηγητής ήταν ο κος Γκούμας Νίκος, φιλόλογος –ερευνητής και η κα Κατσανού Μαρία, φιλόλογος. Με το τέλος των μαθημάτων οι μαθητές που τα παρακολούθησαν έλαβαν σχετικές βεβαιώσεις και συμμετείχαν σε μια μίνι γιορτή αποχαιρετιστήρια.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ

event1 event1 event1 event1 event1

 

 


 

Το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και η αναβίωση των Νέμεων αγώνων

Στις 25 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Αθηνών (Μαρούσι Αττικής) με θέμα:

«Το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και η αναβίωση των Νέμεων αγώνων».

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και γέμισε την αίθουσα όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση. Κύριος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας κος Στέφανος Μίλλερ, ο γνωστός από τις ανασκαφές στη Νεμέα.

Προλόγησαν ο Λ. Αρεταίος, έφορος του Αμαλίειου και o Καθηγητής Φυσικής και Διευθυντής των Φροντιστηρίων ΠΗΓΑΣΟΣ Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των Νέμεων αγώνων.

Διαβάστε την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου.